Bouwvak is achterhaald…

De bouwvak is achterhaald en gaat niet op in Selwerd. Vorige week klonk er een enorm kabaal vanuit Sportpark het Noorden. Nee, het waren niet de werkzaamheden aan de noordelijke ringweg. Er ontpopte zich een extra straat. Het bleek niet zo maar een straat, maar een waar Huttendorp gemaakt door kinderen en dat op een sportpark.

14088432_1055479337892525_7524975879938758583_n

 

 

Bijzonder om te zien, is dat het enthousiasme van de kinderen totaal geen plaats maakte voor de weersomstandigheden.

 

 

 

Een Huttenbouwdorp Selwerd. Op maandag 22 en dinsdag 23 augustus waren kinderen in samenwerking met hun stoere papa’s en mama’s flink aan het timmeren en zagen. Op beide dagen was een groot contrast te zien in het weer. Op maandag was het enorm nat en regende het de hele dag door en door, terwijl op dinsdag de zon vol op scheen en de hitte overheerste. Bijzonder om te zien, is dat het enthousiasme van de kinderen totaal geen plaatst maakte voor de weersomstandigheden.

14199531_1055475447892914_1998212744420925376_n

Nog een bijzondere aanvulling is dat het Huttenbouwdorp Selwerd in samenwerking met wijkbewoners en een groot aantal andere wijkorganisaties en professionals werd georganiseerd. De kinderen leerden heel bewust met spijkers en ander materiaal om gaan door overgebleven spijkers in te ruilen voor de kleinere of grotere spijkers.

Het evenement zelf was daarom een mooi middel om wijkorganisaties met elkaar kennis te laten maken, samen te laten werken en zorgen dat andere belangen even tijdelijk niet gelden, en er maar één gemeenschappelijk doel is, namelijk de kinderen een te gekke dag bezorgen.

 

Het evenement zelf was daarom een mooi middel om wijkorganisaties met elkaar kennis te laten maken, samen te laten werken en zorgen dat andere belangen even tijdelijk niet gelden


Zo vond het evenement plaats op Sportpark het Noorden in samenwerking met de voetbalverenigingen VVK en VV Potetos. Waren onder andere het WIJ team Selwerd, BSV Selwerd, Sport en Spelcontainer verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering.

Bijzonder om te vermelden is dat er een aantal wijkbewoners vrijwillig in de organisatie zaten en verantwoordelijk waren voor de werving van de kinderen en de subsidieaanvraag. De gezonde lunch werd volledig verzorgd door de Lidl in Selwerd. Werd er ook nog water gedronken? Ja, dit werd ondersteund door Groningen Fit!

14142003_1055475681226224_8259847748895874784_n

 

Het laat zien dat er meer mogelijk is op een sportaccommodatie, dan voetbal alleen.

 

 

Kortom, een geslaagd evenement op sportpark het Noorden! Het laat zien dat er meer mogelijk is op een sportaccommodatie, dan voetbal alleen. En laat zien dat wanneer wijkorganisaties elkaar actief opzoeken en open staan voor samenwerking er met elkaar hele mooie dingen kunnen gebeuren. Ook in de bouwvak? Zeker, want die is achterhaald. De helft van de bedrijven werkt tegenwoordig in de bouwvak door. Juist in deze periode van de vakantie bezorgen de wijkorganisaties en wijkbewoners de kinderen een te gekke dag. Een Huttenbouwdorp in Selwerd kan altijd. Volgend jaar weer?

 

 

Geef een reactie